День Пам’яті та Примирення


8  травня  в КЗШ№92  пройшли заходи  до вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років , яке офіційно оголошено Днем пам’яті та примирення.  9 травня відзначається державне свято – День Перемоги над нацизмом в Європі, День Перемоги.
        Головне наше завдання – віддати данину шани героям війни. І тим, хто захищав Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні.
Символом відзначення Дня пам’яті та примирення в Україні, як і в Європі, а також символом відзначення Дня Перемоги є червоний мак – квітка, що уособлює кров, пролиту на полях боїв, та пам’ять про тих, чиє життя забрала війна, тому  учні  7 класу запропонували майстер - клас по виготовленню  маків. А учні  5 класу виготовили  голубів  та написали побажання нашій країні – миру та  благополуччя. Також  традицією нашої школи є поздоровлення ветеранів  із Днем Перемоги  та поздоровлення жителів мікрорайону. Проведено виховні години та конкурси читців патріотичних  віршів.                                                                                                  Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна.
Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні.











Коментарі