ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА В КЗШ№92

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України „Про Всеукраїнський тиждень права” № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Основною метою тижня було:
- підвищити інтерес учнів до  правознавства;
- розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;
- реалізувати  на практиці основні принципи особистісно - орієнтованого
підходу до навчання;
- створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у
нестандартних ігрових ситуаціях.

Понеділок
-         Гра «Казкові герої в країні прав і обов’язків» проведено в 1-4 класів
З метою вивчення  прав  дитини  та повторення їх  обов’язків. 
Вівторок
-         Юридичний мікрофон «Запитання ,  відповідь » (8-9 класи)
        Захід  було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України , спрямовані на забезпечення захисту прав дитини  дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій.
Середа
-         У  школі були оформлені стенди, випущенні стіннівки «Всі різні, всі рівні», пройшли конкурси  малюнків на тему «Мої права».
Четвер
-         Конкурс   есе « Права очима дітей» проведено в 5 класі
З метою вивчення  Конвенції ООН про права  дитини.
Пʹятниця
-         Екскурсія до Інгулецького суду (9 клас)
       Де учнів ознайомили   з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження.
     Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати  творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.
Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.








Коментарі

  1. Betway review | Bonus, promotions, and features - KT Hub
    In 태백 출장샵 this Betway review, we will show 평택 출장샵 you 광양 출장안마 how to register and bet on your favourite sports while also 충청남도 출장샵 explaining how to deposit money, how to place 춘천 출장마사지

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар